Nov 21, 2023, 1:38 PM

Надеждо, ако искаш, догони ме! 

  Poetry
376 5 19

   

Изгубих всякаква надежда

да стигна най-желаната мечта.

Животът все се пренарежда

и пак отвори другата врата.

 

Олекна ми без теб, Надеждо!

Закотвила си ме на тъжен бряг.

Избягах и отивам аз, Надеждо,

към моя връх, блестящ от сняг.

 

Лъжовно мамиш, чакай малко!

И искаш пак от мен да мине.

Примамваш други, колко жалко,

надеждата и тебе ще подмине!

 

Не вярвам в тебе, дълго задържа ме.

Не спирах да копнея и какво…

О, хайде пак, отново излъжи ме!

Жена съм в бяг сега, а не дърво…

 

© Люси Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??