Не вземайте поетите на работа!
Те на конвейера уморени ще заспят.
По цели нощи във вселена друга
с поезията си планетите въртят.
Поетите не стават за шофьори,
затуй си трябва мързел и кураж...
Не стават те дори и за миньори,
на дявола не стават антураж.
Поетът не работи като мениджър,
жестокост тук си трябва, не перце.
А него да премачква го възпира
пречистено, възвишено сърце.
Наемайте поетите на работа!!!
и ги канете с щедрост на обяд,
защото ежедневно в самотата си
те освещават с любовта си този свят.
© Ангел Милев All rights reserved.