Dec 19, 2008, 11:27 PM

Наивник 

  Poetry
791 0 4

                            Наивник

 

 

 

 

 

                   Любимите невярни са понякога

                            мечтите ни наивни са, уви,

                     една сълза, безкористно изплакана,

                              блести

                                             във твоите коси...

 

                  Примигваш и поглеждаш ме учудено,

                            несвикнала на истински неща,

                    невярваща на нищо непринудено...

                              Сълза

                                             във твоята коса?!

 

                  Импулсът е погубващо наивен...

                             Навярно ще изчезне сутринта?

                     Денят, скроен от скрупули и низост...

                              Среши,

                                             разрошени коси!...

 

                 Навярно ще привикна след години,

                              навярно, като теб, почти,

                    косите ти разбъркани ще гледам,

                               уви,

                                          с пресъхнали очи...

 

 

 

                                         01:51

                                       06.10.2000

 

© Манол Манолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??