May 25, 2013, 8:03 PM

Най-белите платна 

  Poetry » Love
446 0 1

Покривки снежнобели на простора ветрее

добрият южен вятър – тъй весел, закачлив,

а слънцето отгоре приятелски се смее

на облака дъждовен, ревнив и пакостлив!

 

Разстила се "морето" – зелената морава,

която окосих и дъждът я наваля.

И сякаш под небето в морето кораб плава –

с опънати въжета, с най-белите платна!

 

Но, сляп от белотата на чистите покривки,

ръцете, що простират, единствено видях...

и чувах на гласа ти красивите извивки,

щом корабът отплава след звънкия ти смях!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??