Feb 3, 2017, 9:01 AM

Най-големият герой 

  Poetry
474 1 3

Татко гледа новините

и на Ани обяснява -

днес било специален ден

и медали ще раздават.

На голямата платформа

полицаи и войници

в строги сиви униформи

и изкрящо бели ръкавици,

са замръзнали във строй

и за почит козируват.

После както е прието

за любезно, се ръкуват.

За кураж и за заслуги

кметът ще ги награждава.

Ала Ани възмутено

взе на ум да разсъждава:

- Герои смели? Как ли не!

Напудрени смешници - цяла хайка.

Как тъй ще се сравняват те

по смелост с Анината майка?

Чудовищата знаят даже,

че сгащи ли ги във килера мама,

без жалост тя ще ги накаже

и да посмеят да се върнат - няма!

Дори и уличните хулигани,

въоръжени с камъни и прашки,

щом зърнат майката на Ани,

подвиват своите опашки..

И Ани гневно тропна с крак,

а татко взе, че се зачуди

какви ли дяволчета пак

сноват в главицата ù луда..

И продължи да гледа новините.

Ах, колко заблуден бе той,

да вярва, че от мама може

да има по-голям герой.

 

© Jane Doe All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • не е много сигурно
  • Но с времето главният герой се сменя от друг..Скоро мама ще играе само поддържаща роля
  • Да не забравяме,че децата ги усещат тези неща със сърцето си,те не грешат!
Random works
: ??:??