Jan 12, 2021, 12:07 AM  

Най-топлото на цялата Вселена 

  Poetry
838 8 20

Аз тихо,

много тихичко затварям

на зимата кристалните

клепачи.

Във миглите им правя

топла стряха

и никой, стъпил тук,

не ще заплаче.

Аз сложих одеяло.

Плюшен въздух.

Запалих свещ

със аромат дървесен.

Мелодията?

Само да я чуеш!

Най - нежната на цялата

Вселена.

И нощем, щом небето

се съблича

от черната коприна -

чисто голо,

звездите, пълни с огън

го обичат.

A аз горя в очите му отново.

И зимата - искряща, снежно бяла

не е студена.

Не! Не е студена!

Защото във сърцето ми е лято -

най-топлото на цялата Вселена.

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??