Sep 27, 2013, 4:08 PM

Накратко 

  Poetry » Civilian
836 0 4

Защо са ми? Защо са ми куршуми?

Аз жива съм, но вече не усещам

ни допир лепкав на обидни думи,

ни полъх нежен на любов гореща.

Защо са ми? И тъй се мъча доста.

Смъртта е сън, една излишна драма.

Тя бърза – скачаш,  хвърляш се от моста

и в следващия миг просто те няма.

 

Сега мълчиш. Очите ти са празни.

Обичаш ме? Намразваш ме вовеки?

Повярвай ми! Словата са заразни.

Мълчанието – то крепи човека.

Така че бягай! Не на мене тия!

Аз искам още дълго да живея

напук на всеобхватната помия –

накратко, докогато оцелея!

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??