Aug 17, 2019, 1:17 PM

Наливам ти любов! 

  Poetry » Love
600 3 3

Във нощите, когато теб те няма, 

(те сякаш са звезди и нямат чет), 

Луната от тъга се уморява, 

и някак си не ѝ се ще да свети... 

И кротко мами утрото с надежда, 

защото тъй самотни са ръцете, 

протегнати от страст и от копнежи, 

без тебе да усещат до сърцето ми... 

А толкова съм целият – желание, 

че спират гласовете посреднощем, 

не чували, тъй влюбено дихание, 

по стонове, несбъднали се още... 

Събличам се до голото в душата си. 

По блянове оставам и по нежност. 

Наливам ти любов ако си жадна, 

и имам толкова, да пиеш цяла вечност... 

 

Стихопат.

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??