Oct 8, 2023, 9:03 PM  

Напиши ми... 

  Poetry » Love
184 4 4

Напиши ми писмо, но да бъде красиво!

Всяка дума със страст и любов да опива.

Изпрати го по волния вятър далече,

да се слее с безкрая и цялата вечност.

 

Напиши го по жарките пясъчни дюни,

със искрящи бои по небето безлунно.

По изящния, каменен гръб на скалите,

да се раждат и любят над него орлите.

 

Татуирай го нежно в плътта на сърцето,

по безлюдния плаж, във дъха на морето!

Изрисувай го в топлата гръд на земята,

върху бяла дантела от сняг по стъклата.

 

Че словата на глас като дим се стопяват,

и изтляват на шепичка прах и забрава.

В този свят, сътворен от лъжи и безумия,

наша малка вселена изкови ми със думи!

 

И когато светът разбере, че я има

тази наша любов – невъзможна, незрима,

да го жегне до смърт, да му грабне покоя

тази обич завинаги – моя и твоя.

 

Тази наша любов, за която не знаят,

че е нежна магия и късче от рая,

и съвсем не разбират, с телата си клети,

че се любят над тях две звезди във небето!

 

Напиши ми писмо. Нека бъде красиво!

Всяка дума с любов и копнеж да опива.

Че шептяни на глас, те са дим и изтляват.

А писмата остават. Писмата остават...

 

 

 

 

© Мария Вергова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??