Feb 13, 2017, 1:17 PM

Напоследък крайно внимателно 

  Poetry » Other
246 0 7

напоследък 
познанствата ми
със хората
текат като буен поток 
под краката ми
по камънаците
стъпвам 
крайно внимателно
те ме плискат
а аз преминавам
за оттатък реката

и за хлъзгави 
коренища 
като за човешки ръце

се залавям
зли русалки
ме мамят
в дълбокото нищо
или ласкави
ме засипват със водопадите си
върбалаци
продължавам 
прескачам
пътувам
съмнителни бързеи
ме засмукват
и не мога почти 
да се спра
и приятел да стана
със онази тояжка
която по пътя
използвах
а след това изоставих 
аз самата 
тояжка
за тръгнали като мене

през реката

 

но понякога 
от умора преплитам крака
и протягам ръка към водата
да търся опора
напоследък крайно внимателно

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??