Ти нямаш повече какво да ми дадеш,
дори да пожелаеш - не остана.
Фалшива обич и фалшив копнеж,
допълнени с лъжи и със измама.
Не си виновна ти, това го знам.
Затварях си очите и прощавах.
Така че отговорност нося сам
и днес на себе си бих отмъщавал.
Но всичко туй е минало, нали?
Една любов, която съм отписал.
Е, да, все още вътре в мен боли,
но любовта без болка няма смисъл.
Сега възкръсвам бавно за живот...
(Ала, живот ли е без теб, кажи ми?)
Не се сърди - това е анекдот,
не се стърпях да ти го кажа в рими.
Познаваш ме, нали - това съм аз.
Шегуващ се със всичко, несериозен.
Отгоре, върху белега от "НАС",
ще залепя усмивка, че е грозен.
И на сърцето си ще залепя,
да спре да ме боли и да забрави.
На изтормозената си душа
ще сложа две - с една не ще се справи.
И тъй, усмихнат, смело и напред!
Животът не е свършил и ме чака.
Ще взема всичко, ред по ред.
Загубих доста ценно време в мрака...
05.05.2016