Feb 3, 2021, 7:19 AM

Наричане за добро 

  Poetry
1121 1 7

/на моята внучка, която скоро ще стане на пет годинки/

 

Мое малко момиче, мое внуче добро,

скоро ставаш на пет, та подострих перо,

да напиша отново от онези слова,

които покълват във любящи сърца.

Бъди ни едничка, Мила, златна искра,

която запалва фойерверки в нощта,

която пробужда вяра в бъдния ден,

че светът, мила моя, е за теб отреден.

И без да те лъжа, ще има злини,

ще има неправди и много беди,

но запазиш ли, Мила, чиста детска душа

лотос бял ще разлиства вълшебни листа.

И всяко листенце, дар ще бъде от Бог,

що силата  ражда  в живота тъй строг,

да пораснеш умница, но и с волни крила

та без страх да достигаш многоцветна дъга.

Но от всичко най-много ти желая сега,

добротворец да станеш с добротворни дела.

С усмивка да галиш, да подаваш ръка

на всеки, що вижда във теб светлина!

 

02.02.2021

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??