May 14, 2009, 11:33 PM

Народе???? 

  Poetry » Civilian
763 1 1

Народ, изстрадал много посегателства,
народ, изпаднал в тежки обстоятелства,
народ - глупав, прост и застарял,
народ - беден, изгладнял,

          народ - доста лъган и полуубит...

 

Народе, често ти забравяш, че бил си някога велик!

 

Народ, търпял всеки да го тъпче,

народ, оставил се много да го лъжат,

народ, простил безобразни изневери...

 

Но вдигнал се веднъж, народът кара всеки да трепери!

 

Народ - духовно апатичен,

народ - слаб и анемичен,

народ, оставил се на произвола,

народ, обичащ алкохола,

народ, бягащ към чужбина...

 

А помниш ли, народе, не веднъж си гинал в битки за църква и  родина!

 

Народ, виновен за слабата държава,

народ, твърдящ, че оправия няма,

народ, не вярващ в утрешния ден.

 

Народе, нима тъй лесно е да бъдеш ти сломен????

 

© Цветомир Милошов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??