Хвани юздите с мъжката ръка.
Сложи животът в собствени окови.
И ако мен ме няма на света.
Откривай смело пътища по-нови.
А казват някой, писано било!
Вземи перо и промени съдбата.
Че в корена на твойто потекло,
днес мойта бурна кръв е влята.
Бъди достоен син на своя род,
от себе си недей да се отказваш.
За правдата на чуждите милей.
И без причина чуждо не погазвай.
Така отново аз ще се родя.
По непокорен даже от Ахила,
и в погледа на свойте синове,
ти винаги ще виждаш мойта сила.
© Григор Колев All rights reserved.