Aug 25, 2011, 8:40 AM

Научете го... 

  Poetry » Other
552 0 9


Отворете му, моля ви. Стига вече е тропал.

Ще събуди съседите, а е три през нощта.

Нека влезе на топло. Не е никак досаден.

Ще остане за кратко. Пие само кафе.

 

Като другите хора е, ала сам и премръзнал.

Не, не е по-различен, като няма си дом.

Той не проси, не моли. Не раздава надежди.

Не пристъпва закона. Просто търси подслон.

 

Той е мил и гальовен и не е ексцентричен.

Не мислете за него като че е чудак,

а когато е влюбен, става по-романтичен.

Ще напомня за себе си дълго и след това.

 

Споделете му всичко. Той умее да слуша

и обича да вярва във добрите неща.

Ще отнеме товара от плещите ви, хора,

става по-специфичен в този час на нощта.

 

Там, на другата улица, вече знаят за него,

как раздава си ризите, но си има балтон.

Във ръката си стиска дребна сива монета,

а във джоба му копче, като за талисман.

 

Не плачете пред него и не го наранявайте.

Той играе начисто. Но на кратка игра.

Научете го, моля ви, как да обича.

Научете го вие, аз... не можах.


© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??