Feb 17, 2008, 9:44 AM

Научих се 

  Poetry » Other
1753 0 20
Научих се да ходя боса.
Да се забиват в мен игли.
Баба почина среброкоса.
В болница бе последният и миг.
Оттогава се научих да плача,
а татко остана сирак.
Доста често ходи на гроба и,
връща се сив и престарял.
Мълчи и стои замислен,
пуши от старата лула.
Тя все още мирише на дядо –
на тютюн и горски цветя.
Всяка вечер гледам небето
и наум звездите броя.
Помня древно предсказание,
ако преброя хиляда и една.
Научих се да ходя боса,
ако можеш ме хвани.
Не позволявай да си отида,
люби ме, люби, люби...

© Ванина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??