Dec 23, 2008, 4:30 PM

Не е любов 

  Poetry » Love
581 0 4
Не е любов. И не е истина.
Ти си суров.  Аз съм измислена.

Не са искри. Дори не са фенери.
Отблясъци във огледало.
Не ме боли, когато не си ми верен.
Лъжливи факли, незасияли.

Не е любов. Дори не е привличане.
Не е дори залъгващо спасение.
Не е любов. А казвам ти "обичам те".
Не води ли това към разрушение?

Не са искри. А ями потъмнели,
издълбани на мястото на чувствата.
Не те боли. Сълзите изгорели,
дори преди се палеха изкуствено.

Не е любов. Защо сме заедно?
Не ме докосвай. Нямам нужда.
Не помня да сме били пламенни.
До болка си ми познат, но съм ти чужда.

18.07.2003г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??