Feb 8, 2013, 7:04 PM

Не искам 

  Poetry » Other
428 0 1

Не искам да съм снимка в некролог,

ни в нечий спомен болка и тъга,

а камъкът на някой връх висок,

родената след дъжд добра дъга.

 

Не искам да съм тъмната печал,

на свещ прозрачна -  восъчни сълзи –

а искам да съм първи лъч изгрял,

целунал страстно морските гърди.

 

Не искам да съм кратката черта

между две дати – раждане и смърт,

а искам да съм вятър в утринта,

в нивята летен, криволичещ път.

 

Не искам, ала трябва да умра,

такъв е жребият на всички ни, нелек.

Но чрез смъртта си шанс ще подаря

и земно място на различен нов човек.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??