Feb 15, 2024, 12:28 PM

Не искам да минавам по дъгата 

  Poetry » Love
86 0 0

  Не искам да минавам по дъгата,

макар родена в мъжки времена,
любима или просто непозната,
че вярното ми име е Жена.

 

Понякога държа се като котка
и битките си водя мълчаливо.
По-силна съм, когато ставам кротка,
сърцето ти е моето огниво.

 

Очите разгневени са рапири,
които с удара си цепят камък.
Те гледат - а дъхът ти спира,
облъхва те фебрилен пламък.

 

И щом обичаш, даже със заблуди
попадаш в забранената игра,
Проспиваш дните си след нощи луди.
Обичай ме, не мога да те спра.

Не искам да минавам по дъгата,
щом чувствам мъжкия ти зов
и всяка твоя фибра по снагата
простенва своята любов.

 

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??