Feb 7, 2021, 10:30 AM

Не ме благославяй 

  Poetry » Love
463 6 14

 

Благославяй не мен, а Жената -

аз не мога светица да бъда,

дваж и триж си погубих душата,

дваж и триж съм предавала чувста.

И забравях с вода да поливам

всеки цвят, закопнял да живее,

прекопах сто градини набързо -

наедно със зърно и със плевел.

Не заравях на топло асмата -

все замръзваше в лютата зима...

Прекипя не виното в мазата,

а десетки безумни години.

Не въздигай ни мен, нито друга,

не рисувай фалшиви икони -

всяка обич е малка заблуда.

Само майката не е лъжовна.

Затова ти недей благославя

този ден, дето вкъщи се върнах.

Приеми ме, каквато-такава...

И забърсвай, сълзите забърсвай.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1106  11 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??