Nov 6, 2012, 12:09 PM

Не ми се пише 

  Poetry » Love
842 1 7

 

 

Не ми се пише, как не ми се пише...

Живее ми се вече любовта!

Заключена в безброй четиристишия,

все по-прозрачна, тиха става тя.

Все по-измислена. А истинската зее,

прокрадва се между души и рими.

Не ми се пее, как не ми се пее...

Любов, желая те! Прости ми!

Красива си, но не така безплътна,

красива си, когато ме гориш,

когато лудостта до тебе тръпне,

а ти безпаметно, безсъвестно туптиш.

Понякога преливам от сълзенето

на толкова заключени любови.

Не ми се пише! Днес ми се живее!

Любов, не спирай, аз ще те догоня...

© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??