Jun 19, 2018, 12:03 AM

Не, не от кал човекът е слепен... 

  Poetry
1255 4 9

Не, не от кал човекът е слепен - 

от приказно тесто е бил замесен.

И жребий цветен бил му отреден

отдавна - вместо тази черна плесен,

 

в която тънем немощни, сами,

забравили прастарата си същност.

Оставили сме земните беди

да ни превърнат на злината в къшей.

 

Превили сме се под горчив хомот

и бурени сме пуснали в душите,

и влачим тлеене вместо живот,

загърбили небесната обител.

 

Веднъж ще се събудим по-добри

и споменът събуден ще проблесне -

че истината винаги гори,

дори във въгленче, стаено в пепел.

© Мима Иванова All rights reserved.

The work is a contestant:

Накъде вървиш, човеко? »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??