Apr 21, 2013, 11:59 AM

(не)оправдано... 

  Poetry
1159 0 6


(НЕ)ОПРАВДАНО...
-----------------------------------------
Димитър Никифоров - argonyk
----------------------------------------

Едва ли има някакво значение
дали сме лоши днес, или добри...
Ще избледнее всяко впечатление,
щом любовта си тръгне призори.

Ще се изпъчат срещу изгрева петли
и розови тиради ще редят.
Какво, че някъде е тъжно и боли -
те с песен утрото ще възвестят.

Денят ще закуцука - еднокрак пират,
по сивото на мръсния паваж...
И може би ще заприлича този град
на евтино скалъпен блед колаж.

Ще бълва трафикът отровния си смог
напук на цъфналите кестени.
И все така отгоре ще нехае Бог
за своите чада отплеснати...

Знам - няма и не търся оправдания,
дали сме лоши днес или добри...
След всички земни мъки и страдания,
едва ли Той друг Свят ще сътвори.

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??