Sep 3, 2019, 12:52 AM  

Не пледирам "мъдрост", а "Любов" 

  Poetry
944 7 7

 

Надявам се да си отида тихо.

Защото тъй и - тихичко, живях

в кюшенцето на времевия ритъм.

В съня ми. Ще долавям детски смях

и босите топуркащи крачета

на всичките късометражни дни,

записани в битийната ми лента,

с която всеки, сам, ще се яви

пред своя безпогрешен съдник.

Дано присъдата ми е "добра"!

Дано желязната ми съвест,

финално, да склони глава!

В съня ще искам, за последно,

да залюлея Палавника на ръце

и двама заедно да побеснеем,

"на щура баба щурото момче".

Да чуя звън на счупена чиния

и видя дяволче в зеница на дете,

когато с "няма, мамо, поразии

да правя вече" гнева ми разнесе

на хиляди невидими парчета;

преди да хукне, звучно залепи

целувчицата право на сърце ми -

за нова пакост "договора" да скрепи.

Ще изживея миг на разкаяние,

един, на фона на красив романс,

че не изписах листа ми "желание"

с мастилото на ярък мъжки плам

в Деня, когато любовта търкулна

гърне с' секундички-жълтички,

а аз броях ги с погледа безумен

на несъзнаващо цената им момиче.

Създавам свои малки радостчѝци,

разсейващ лъч - скърбящите души

на моите, така обични, близки

от хватката на мъката да отдели.

Освободена - от пробляснали усмивки

върху потънали в сълзи лица,

на прага на душевното отлитане

"Щастлива съм" със себе си да отнеса.

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Колко е мило да ви видя, Ангелче, Наде, Ангел, Таня, Мария, Стойчо и Гавраил!
    Много ви благодаря!
  • Успех, Танче!
  • Преди Небето и душевното отлитане
    умът отварям в твоя стих като врата.
    Дано завърнал се от дългото си скитане
    с едно "Гласувах" да даря и Радостта!
  • Гласувах за този хубав стих!
  • Малките радости на един живот, без които той не би бил пълноценен и истински, за да се нарече щастлив.
    Поздравления, Таня!
  • Човек осмисля живота си, когато е далеч от блясъка на фалша.
    Успех,Таня!
  • Смисълът на един живот.Гласувах за него!
Random works
: ??:??