Dec 11, 2008, 1:06 PM

Не повярва в мен... 

  Poetry » Love
937 0 2

Луната тази нощ тъй бързо губи своя чар,

и звездите спират да блестят, търсят своята причина,

за кого ще красят небосвода - тъмен, пуст и стар.

Дори и през деня слънцето след бурите умира.

 

Звездите - до скоро от Любов разпалени,

са моите очи, търсещи светъл лъч в мрака.

Луната е сърцето ми, ранено от мечти попарени,

от завистта. Мълчание. Спасение ли чака?

 

По тънък лед вървяха моите надежди,

разбит от жалки опити света да променя. Наивност.

Непостигнати желания кървят и за съжаление изглежда,

че в живота има невъзможно. Със сигурност.

 

А моят глас крещи самотен. Без утеха.

Къде ли беше ти да видиш рухналите ми мечти?

Да видиш душата ми пуста, успостяла, гола - нито дреха,

ни илюзии, ни лъжи - никой не успя да я спаси.

 

И днес душата излекувана готова е за теб да страда.

Ах, как не искам с теб живота си напразно да деля.

Защото, когато търсих изход, ти бе ограда...

не повярва, че обичам те... защото никога не ме видя!

 

© Миряна Венелинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??