Jun 3, 2015, 9:47 PM

Не само, че пирувахте с плътта ми 

  Poetry
677 2 5

Не само, че пирувахте с плътта ми! -
А щедро ви почерпих и... с Душа!
Развявахте си... (коня)! Като знаме!
Поправете ме, ако греша!


Аз просто тихо си вървя по пътя.
И скромно съм облечена във тлен.
Не са ми нужни вещите ви скъпи!
Защо, по дявола, вървите с мен?!!

 

Над моя Път красиво свечерява.
И моята Душа е Хляб! И Храм!
Аз - имам още на Света да давам! 
И - с вас или без вас - ще му го дам!

 

Защо ви пуснах в Храма, извинете?
Да го скверните? И до днес не знам!
Отказвам да съм бисер за свинете!
Я вън търговците от моя храм!!!

 

И... (коня) гол, и хляба - си вземете!
И - заедно със малката душа -
да казвам ли къде! - си го наврете!
Поправете ме, ако греша.

 

Над моя Път красиво свечерява!
И моята Душа е Хляб! И Храм!
Аз имам много на Света да давам!
И - с вас или без вас - ще му го дам!

 

Не мачкайте! Не плюйте! Не хапете!
Мен Бог ми е присъдил Любовта!
И аз ви я поднасям - като цвете!
А вие - се гощавате... с плътта!

 

Я - коня гол, и хляба - си вземете!!!
Аз - също като вас - ще легна в трап!
Но думите ми - и след мен ще светят!
А вие - за къде сте - с този хляб?

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стегнато, подредено и смислово наситено!
  • "Аз имам много на Света да давам!
    И - с вас или без вас - ще му го дам!"

    Почитания!
  • " Над моя път красиво свечерява!
    И моята душа е Хляб! и Храм!
    Аз имам много на света да давам!
    И с вас или без вас - ще му го дам."Силна и реалистична творба!
    Поздравявам те и ти желая ведър ден!
  • Какъвто и коментар да се напише тук ще бъде малко,оставам само с моите почитания!
  • Без думи!
Random works
: ??:??