Пролет
През пролетта всичко е красиво,
дървета със цветенца са покрити.
През пролетта нищо не е сиво,
защото зимните нотки вече са изтрити.
Няма ги вече белите снежинки,
с които довчера играх аз щастлива.
Вече са се появили млади и нежни малинки,
порасва и цъфва и старата слива.
Птички връщат се от юг и чуруликат,
там вече им е доскучало.
Поточетата весело бликат,
настъпило е ново начало.
Ръчички протяга и слънчицето златно,
дълги, лениви лъчи.
Облива всичко в светлина, колко е приятно,
дори и пчеличка вече в небето бръмчи.
Събуждат се мравки, бръмбари и буболечки,
пълзят мързеливо по зелени късчета тревици.
И растенията растат и, макар и прилични още на клечки,
на тях виждам накацали мънички мушици.
Ах, обичам аз хубавата пролет!
Вярно, малко още е студено и вятърът вее,
ала готови са всички за полет,
чуйте, и славейчето пее!
© Робин All rights reserved.