Nov 9, 2022, 8:17 PM

Не сме приятели 

  Poetry
212 0 4

 

Не!

Не сме приятели!

И ...Да! Така е!

Приятелите...

са специално нещо!

Те спомените пазят живи!

Те помнят и добро и лошо,

но всичко е... за тях

в графа прекрасно!

Приятелите...

са безценна нишка,

от миналото в днешното

и в бъдещето ни преплетена...

Без нея ,

често се загубваме.

Забравяме кои сме,

на къде отиваме...

Така е!

Приятелите

са специялни хора!

Те пазят ни

в сърцата си със обич чиста!

Със тях ,

дори и след мълчание

от 50 години,

се заговаряме, като че вчера ,

сме се разделили!

И спомените оживяват!

И младостта ни се завръща!

Сърцето

във младежки,

живи ритми

се забързва!

И става ти приятно!

Топло! Леко!

Света отново твой е!

И всичко хубаво се връща -

да ти напомни,

че си късметлия!

Приятели си имал и ги имаш!

*

Приятелите са безценни!

Без тях...

нии често губим своята пътека!

Приятелите,

в нужда и без нужда -

са компаса!

Опора са,

и рамо нужно!

Но...

Права си!

Не сме приятели!

И вероятно,

никога, не сме били!

Че за приятели...

поне са двама нужни!

Valentina Mitova

09/11/2022

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??