Mar 19, 2021, 11:24 AM  

Не струва нищо утринта 

  Poetry » Love
811 4 9

Не струва нищо утринта

 

 

Не струва нищо утринта,

ни тази клонка разцъфтяла...

И на ветреца песента,

нито луната - в злато цяла...

 

Не искам вече и нощта,

тя мъка само ми навява...

Ни пламъчето на свещта,

мрак само то в ума ми всява...

 

И тъй ме е обзело скръб,

че нищо вън не затрептява...

Не знае никой, колко скъп

е той за мен. Луна изгрява...

 

Но пропаст сякаш ни дели,

макар, че негова съм - цяла...

Ах, тъй боли от тез' стрели!

То - любовта така боляла...

 

 

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??