Jan 7, 2023, 7:48 AM

Не съм готов 

  Poetry
227 1 1

Не съм готов за онзи ден 

когато ще си тръгна.

Нима готови има и някой 

върнал се от Там?

Не съм си вързал кучето,

не съм почистил ъгъла.

Не съм си върнал заема 

и прошка още дал.

Не съм погледнал криво, 

не съм си сиричнал лъгането,

не съм глаголнал дивото.

Не съм пропит от вятъра,

дъжда не съм повил.

На мама длан целунал,

над татко дъх стаил.

Не съм обичал и ревнувал

и покрив, къща надградил.

Не съм готов и няма 

да си тръгвам!

Не съм готов! 

Не съм готов!

.

06.01.2023 г.

©Хари Спасов 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??