Може би стотици пъти вчера се опитах да намеря
основателна причина,
Причината, поради която ти просто стана и си отиде.
И не успях.
Извадих тефтера и последователно написах неизменните качества, които притежавам:
красива,
умна,
чаровна,
смела,
уникална,
търпелива,
силна,
внимателна,
модерна,
нежна.
Скъсах листа.
Може би търсеше истинската - НЕ СЪВЪРШЕНАТА.
А слабата,
която поне веднъж да заплаче на рамото ти и да търси закрила.
Аз никога не пророних сълза,
а толкова пъти, толкова много пъти ми се искаше да заплача,
но бях силна,
дори и когато реши да си тръгнеш,
бях силна.
Не те спрях. Само потърсих причината.
Бях силна,
бях много, много силна...
А днес - много, много сама.
© Наталия Божилова All rights reserved.