Feb 4, 2012, 12:18 AM

(не)Тишината 

  Poetry
1190 1 26

Излитам на небето, без да знам

дали изобщо има някой горе.

Пътувам към безкрайна синева

и нищо не очаквам. Не говоря.

Мълчи ми се, понеже много дни

говорих на света и вътре в мене

порасна  тишина и се роди

в едно неподходящо време.

Порасна твърде тъжна, затова

ще трябва да я отделя. И тръгвам.

Да я продам на горната земя

за няколко съвета и за щъркел.

Наместо тишина – един размах.
И вместо да мълча, да се разлистя.
И вместо сивотата - шепа смях.
И дъжд от думи - да поникна. Чиста.

© Ем All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??