Sep 19, 2010, 1:03 PM

Небе до поискване 

  Poetry » Love
1644 8 75

Уших си от усмивката небе,

не го поръбих с дрипави надежди. 

Развързах погледа си да гребе

в небе, което истинско изглежда.


Превърнах облаците във гнезда,

дъждец да се измъти като птиче.

Дъхът ми - светлосин до резеда -

в душата пианисимо се стича.


Прегънах лист с небесния формат,

надписах го за тебе до поискване.

Не се чуди, небето самиздат

в ръцете ти когато се разплиска.


 

© Мария Панайотова All rights reserved.

Поискано, небето даде знак,
пътувало през триста океана...
Без гари в слънчевия метровлак.
С въздишка в стих! Небесно разтуптяна!
Погáли вятъра и вечерта. ...
  698 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??