Jun 4, 2009, 8:45 PM

Неделимост 

  Poetry » Other
688 0 21

 


 

 

 

Замина пак. И времето замръзна.

И стана много тясна тишината.

Луните всяка нощ ме връщат

в очите ти, попили светлината.

 

 

Отиде. А ръчицата остана

в душата ми; мъничка, но тежи.

И виждам всяка сутрин рано

как топката ти в ъгъла мълчи...

 

 

И гледам необлеченото утре,

в студени истини лежи.

Тъгата от последния ни поглед

в самотния ми изгрев се роди.

 

 

Разлиствам всеки миг от добротата,

в ръцете ти невинни дето плува.

А нечий "интерес" и низост жалка

показват куха грижа. И не струват.

 

 

Преглъщам отредените вини

и времето, във пулса ми замряло,

и смисъла, от който ни боли,

и който ще превърнем във начало.

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??