Гальовна, ласкава и страстна,
красива, мъркаща, добра.
Тя грация е елегантна...
чаровна котка е... жена.
Край теб пристъпва, неподвластна
на времето и старостта.
Оставя тя следа прекрасна,
ухание и красота.
Тя, нежност, сластност и магия,
магнит за мъжките очи,
Жената-котка е стихия,
но само тя като реши.
Заобля гръб, наостря нокти,
очи присвива с блясък нов,
събужда хищника и свойски
подготвя го за скок висок.
Върхът, за други изпитание,
за нея просто е игра.
Полита тя с очарование
и пада само на крака.
Опасно гъвкава, игрива,
с характер див, почти суров,
с животи десет, дълго жива,
Жената-котка е урок!
© Таня Мезева All rights reserved.