Mar 5, 2017, 5:49 PM

Необходимият избор 

  Poetry » Phylosophy
212 0 0

Стъпките в живота са като мозайка,

от тях моментите родени

са негова вълнуваща картина,

животът, който дава ни урок,

за нас е свидна майка

във грижата от люлка, та до гроб

как всеки ще премине...

 

Животът е протегната ръка,

личен избор в пътя

към добро или към зло,

животът – той е пълноводната река,

но в зли очи пресъхва,

реката се превръща в ялово русло,

във ноктите на прокълнат демон гребло...

 

Греблото в храбрите ръце

е друга сила – да изгребва пагубната кал,

за да цъфти върху щастливото лице

най-хубавата радост, че за живота

ти живота си отдал!

 

Лукавият – врагът, палачът на живота,

готов е да отнеме благотворните прегръдки,

да бърка и раздава картите на покера си

във белота,

да определя  нашия живот на малки,

жалки глътки…

 

Във битката човек призван е да прозре,

да сложи ситото на своя избор,

с калта да се прегърне или да презре,

животът води го към истинския извор!

 

Всеки сам полива своята градина,

всеки сам копае своята леха,

плодовете и цветята ще го радват

и все по-слаб ще се топи греха! 

 

Градината обаче чака своя градинар,

градината очаква истинския си стопанин,

за аромата неин няма катинар,

когато ароматът знае, че борецът

ще го брани!

 

Замисля ли се някой над подобна мисъл,

разтворил ли е гардероба в своя свят,

за да извади най-прекрасната си бяла дреха

и се запъти с нея по широката алея,

в която няма погледи назад!

 

гр. София, 03.08.2016г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??