Целувки ако бе по мен оставил,
едва ли щях с вода да ги отмия,
но твоите ръце със похот само
разкъсаха любовната магия...
Със нежност ако бе погледнал,
в очите ми дълбоки би открил
и истина, и доброта невзета,
от златни нишки някой ги е сътворил.
И беше пратил Бог за мен -
сърдечност, чистота и свята обич,
и дарбата да задържа във плен
сърцата във любовен обръч.
От теб останах си неоценена -
забравена и зад перде от дим,
реши, че мога да съм подменена,
по пътищата свои да вървим.
Но днес съм вятър и през теб ще мина,
ела, врата широко отвори,
защото ще премина с трясък
и много, много ще те заболи.
От мен ако останало е нещо,
стопли го със душа, с любовен дъх,
ако ли не, то грехове не трупай,
защото тежко пада се от връх...
© Ирена Георгиева All rights reserved.