Feb 5, 2023, 12:26 PM

Неочакван сняг 

  Poetry » Phylosophy
238 0 6

НЕОЧАКВАН СНЯГ

Някой беше отчупил от хляба си
и оставил пред къщния праг
седем-осем измръзнали залъци –
тиха радост за брат – и за враг.

 

И понеже у нас не ме свърта
и защото снежецът вали –
благодатен е този четвъртък,
щом решил е със мен да дели –

 

от комата – корав и насъщен,
от сърцето си – пълен геран.
Става дом запустялата къща.
Паяжинките – златен гердан.

И, намусени, грейват прозорците –
светлина щом е влязла през тях.
Запази ми света непорочен –
с три трошици от късния сняг.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??