Nov 22, 2023, 7:17 AM

Непокътната 

  Poetry
151 2 3

 

Красива си, защото оцеля.
Блажена е усмивката ти грешна.
Откакто се завърна, онемя
и любовта ти блика с дата днешна.

 

Проблясна като падаща звезда.
Желанията сбъдна, нароили
съцветия безспорна суета,
копнежите да странстваш победили.

 

Познала мрачината, се топиш,
надеждата през облаци мъждука.
В нелепата измяна не гориш,
дъждовна влага с корена си всмука.

 

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??