Jan 22, 2018, 12:08 AM

Непоправимо 

  Poetry » Phylosophy
304 0 1

Аз не зная какво съм, къде и защо съм.

Доверявам се само на крехкото”съм”

в мрежата на абсурдното пребиваване

сред пещерите на първичния сън..

 

Сенки бродят в коридора на моята мисъл

Имената са изтъркана дреха за неразгадани тайни

Някога някой изрекъл е нещо и писал...

Но под лавината от векове слуховете са нетрайни

 

Блажени са тия, които не знаят че не знаят

И тия, които не знаят, но си мислят, че знаят

Има и такива, които се правят, че знаят,

макар че и те нищичко не зная

 

Времето е бременна с живота хидра,

която го поглъща,

щом от утробата си го изхвърли

Нищожно видимото сред невидимо,

което вижда себе си до някъде

сред неназовима неизвестност

 

Ааз съм дошла от някъде и съм свидетелят,

незнаещ какво е, къде и защо е..

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Това СЪМ ниикак не е крехко! То е определящ фактор за опознаване на малкото видимо и многото невидимо. Поздрав! Много ми хареса!
Random works
: ??:??