Aug 21, 2007, 2:14 PM

Непоръчана вечеря 

  Poetry
822 0 15

Набирам номера, поръчвам си любов.
"Грешка! Не доставяме по домовете,
рецепта нямаме, ресторантът е нов,
моля, на друг номер звъннете."


Набирам отново с треперещи пръсти,
заето ми дава, сигнал се накъсва,
... и тази вечер сама ще съм вкъщи -
самотата със сол на вкус ще поръсвам.


Трети опит, телефонът вече звъни,
тих глас - сърцето остава нечуто,
гласът в слушалката започва да кънти:
"Съжалявам, но няма любов във менюто".


Всяко обаждане е удар във камък,
свещи запалих, не поръчах вечеря,
не хапнах,а сякаш приседна ми залък
и отново ще легна в празна постеля.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??