Nov 7, 2009, 12:22 AM

Нестинар 

  Poetry
826 0 3

Нестинар

 

Изгрявал съм в пробудената утрин,

залязвам в нажеженото небе.

Напивах се с целувки сутрин,

сънувам със изгарящо сърце.

 

Половинчато аз не мога да живея

и искам от оставащия ми живот,

вървейки по жаравата, да пея

и да усещам нестинарска пот.

 

Намирам смисъла в живота

сред бурята на вечната душа.

Искра, раздухана в красива строфа,

запалва мигове от вечността.

 

От страст бушуваща балада,

езични български слова,

взривили еретична клада

сред пламъците на греха.

 

Прахта ми вятър ще отвее

в прекъснатата песен над света.

Жаравата разпалена ще тлее

във пазвата на синята звезда.

 

Въздишката на младите души

отново топло ще я ражда

и, пламнала във вашите очи,

ще ме изгаря с нестинарска жажда.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??