Простѝ на тая в мене,
гадна егоистка,
превзела е сърцето ти,
неподозиращо това,
че единствено способна е
да ти даде огризка,
тя не може да обича,
бавно срива любовта.
Недостойна съм за тази твоя обич,
от грехове е изградена
моята душа,
а ти неспирно на ръце ме носиш,
не виждаш, че аз всичко,
покрай себе си руша.
Явно предполагаш,
че любовта ти е спасение,
очакваш да се променя,
дочула твоя зов.
Наистина ли вярваш
и имаш ли търпение,
да открия тая в мене
несъществуваща любов?
© Ирина Пачелиева All rights reserved.