Oct 17, 2008, 4:53 PM

Несъвършена 

  Poetry » White poetry
531 0 8
Не мога да рисувам
по вените кръвта,
която вътре се бушува.
Несъвършена съм.
Да мога да разплаквам себе си.
И да се любувам
на всяка невъздържаност.
Да разпилявам върху белите листа
мълчание.
Да се преструвам.
И да тръпна във очакване.
Дали все пак на сутринта
ще се събудя?!
Не мога да измислям
недостатъци за себе си,
а от остатъци от пясък
започвам да градя
поредна кула,
която може би ... ще падне.
(Не от вятъра)
Още на мига,
когато
се обърна и си тръгна.
След мен едва ли ще е пустош,
като във пустиня.
И мираж след мираж
ще се редуват
на екрана,
до... оазиса
на моите
недосънувани сънища.
А после.
Недоверчиво
ще отворя очите си,
за да попитам слънцето
дали се е съмнало...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??