Oct 26, 2007, 2:08 PM

Невернико! 

  Poetry » Love
1096 0 24

 Неверникo!

 Къде умът ти днес блуждае!?   

          

 Усмивката неволна скрий,   

 изпусната, когато уж нехаеш.     

 Червилото по ризата изтрий.           

 Парфюмът... Боже, как ухаеш!       

          

 Защото знаеш, тя познава те добре                            

 и всяка стъпка знае предварително.              

 Със нея ти живееш  векове          

 и как търпи те!? Изумително! 

 

 Съпругата ще се престори пак на сляпа                                                      

 и ароматът ще загърби за семейството,            

 а съвестта си как ще заблудиш, че свята     

 постъпката ти е сега, невернико!

 

© Анна Станоева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??