Аз тръгвам, чуваш ме, нали?
Аз тръгвам без посока в този миг...
Разбирам, че ужасно ще боли,
но длъжна съм, а не жестока.
Не ме моли! Не казвай, че обичаш!
Това ще е поредната лъжа.
Неказаното в погледа прочитай!
Не питай! Трябва да мълча.
Познавам силната ти нежност,
ръцете ти изящни и могъщи...
Последен поглед - тръгвам...
но защо очите ти са същите?
Ти не разбра ли - тръгвам!
Последната ни среща бе това.
Разделям се със всичко скъпо,
за да докажа силата: "Жена".
........................................................
Дано на себе си успея да простя!
© Мариана Вълкова All rights reserved.
Поздрави за дръзката лирическа и за
прекрасната поетеса! БЪДИ!