Jun 23, 2013, 2:07 PM

Невъзможност 

  Poetry
606 3 3

Чакам те на мислите си в здрача

и по залеза ти пращам обич.

Вечерта на рамото ми плаче,

моя осъзната невъзможност.

 

Запази ме някъде в мечтите,

там, където ще ти липсвам много. 

Ще те чакам в залеза на дните,

моя осъзната невъзможност.

 

Колко много пътища бездомни,

викат твоята душа на скитник.

Но преди да се превърна в спомен -

ще съм пареща сълза в очите.

 

Изплачи ме скришом в самотата

на неосъзнатата си нежност.

Потърси ме после в тишината -

там ще бъда. Като безнадеждност.

 

Пак мълчиш на мислите ми в мрака

и ме гледаш ласкаво-копнежно.

Прегърни ме! От кога те чакам,

моя непонятна неизбежност... 

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??