Feb 2, 2008, 2:09 PM

Нея няма я вече 

  Poetry » Other
1434 0 3

Нея няма я вече

Тя, която събираше есенни листа в шепите,

за да ги сгрее - охра, кармин и сиена - къде е?
Топло - като изгрев, като огън, като залез - няма я вече.
Той, който обвиваше клоните в скреж със дъха си

и ги приспиваше - кобалтово синьо, титаново бяло - той я отведе.
Студено - като острие, като кристал, като сияние Северно - няма го вече.
Ти, който позволи това да се случи - не трепна, не викна, не се сгърчи -

да останеш не можеш, не можеш да тръгнеш.
Като пепел - безизразен, хладен, безцветен - още си тук.
Но нима има значение?!
Нея няма я вече.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??