Dec 13, 2016, 2:10 PM

Ние сме... 

  Poetry » Civilian
517 3 8

Ние сме стенещи в огнен ад.
Ние сме Хитрино.
Ние – удавници в калния град.
Ние сме Мизия.
Ние сме Яна,
Белнейски
и Ники.
Убитите...
Ние сме болка,
и ужас,
и страх!
Не просто събитие!

Ние – ранена тъга,
изнурено безсилие.
Ние сме гладна софра.
Ние – черна идилия.

И не знам кой и как ще плати на сираците детството...
И на майки, бащи...

Още вярваме в "бедствия"...

Как заспиват, които продават съдбите ни?
Как се къпят в кръвта,
и в потта,
и в сълзите ни...?

Докога ще сме просто банкнота на някого в джоба?
Нечовеци повярвали,
че са по-силни от Бога...

© Деница Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??