Jan 31, 2024, 10:33 AM

Никоя маска 

  Poetry
182 1 2

И никоя маска не може
доброто да скрие, 
ако в нас има го, боже! 
Ако дълбоко е, ние
с ръцете ще ровим, 
в душата ще търсим, 
но ще го открием, 
щом в нас си го сложил! 
И никоя маска не може
злото да преобрази, боже, 
ако Ти от нас глава си отвърнал...
Защото 
в нас светлина си заложил...
А доброто 
и злото 
са част от едното  
цяло, наречено 
с простичко име Живот. 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??